google-site-verification: google5f03015e8d93bafd.html

22. Redőny vagy zsaluzia?
Az otthonunk árnyékolása fontos, hiszen ezáltal nagyban javíthatóak a belterek kényelmi szempontjai.


Egy minőségi külső árnyékolónak köszönhetően akár a meleg nyári délutánokon is kellemesen árnyas, hűvös helyiséget alakíthatunk ki.


Az árnyékolástechnika két igen elterjedt és kedvelt szereplője a redőny és a zsaluzia.A redőny egyértelműen a leggyakrabban használt ablakhoz tervezett külső árnyékoló. Mivel egy minőségi redőny tökéletes fényzárást biztosít, így kiválóan árnyékolhatóak a szobák akár a szikrázó délutáni napsütésben is.


Emellett nem mellékes a hőszigetelő tulajdonság, aminek köszönhetően a nyári melegben megvédhetjük a lakást a túlzott felhevüléstől, illetve a téli fűtési időszakban megtakarítást érhetünk el a fűtés költségeinek csökkentésével.

A hőszigetelési mutatók mellett a zajszigetelési hatása is előnyös, kifejezetten jelentős ez egy zajos városban vagy egy forgalmas út mellett.


Illetve itt kell megemlítenünk az úgynevezett biztonsági redőnyöket, melyek fémből, igen masszív kivitelben készülnek és általában belülről zárhatóak. Kiváló biztonságtechnikai megoldást jelentenek a betörők ellen. A redőnyök egyes típusai motorizálhatóak, hogy valódi komfortot teremtsenek. A halk működésről a leeresztő sínbe szerelt zajcsökkentő betét gondoskodik.A zsaluzia kevésbé elterjedt megoldás az otthonok árnyékolásában, de ugyanúgy figyelmet érdemel. A zsaluzia tulajdonképpen egy külső használatra tervezett, azaz az ablakra kívülről felszerelt reluxa. Mivel kültéri használatra készül, az időjárás minden viszontagságának ellen kell állnia.

Ennek érdekében tartós alapanyagokból készül, aminek köszönhetően tökéletesen szélállónak minősíthető és a napsugárzás által okozott fakulásnak is ellenáll. A zsaluzia rendkívül elegáns megjelenést biztosít az otthon vagy akár egy vendéglő ablakainak, épp ezért egyre népszerűbb árnyékolóként kell gondolnunk rá.


Akár egy vakító napsütötte délutánon is kellemes félhomályt teremthetünk vagy pedig egy mozdulattal beengedhetjük az összes fényt. Az árnyékolásnak köszönhetően a meleg nyári napokon segítséget nyújt a lakás felmelegedése ellen. Rendszerint motorral szerelhetőek, így nagyobb komfortérzet érhető el.

A szín- és típusválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.


Az eredeti cikk ITT jelent meg: https://lakasfelujitas.cafeblog.hu/2013/08/01/redony-vagy-zsaluzia/